Als je gaat trouwen besteed je veel aandacht aan de details. Je kiest met zorg een trouwkaart uit die helemaal past bij jullie en jullie droom bruiloft, je gaat voor de locatie van je dromen, kiest een bruidsboeket die past bij de stijl van jullie bruiloft, de ceremonie is geheel tot in detail gestyled met prachtige items en tijdens het diner en/of feest komen deze items ook weer terug. Ik word altijd zo enthousiast als ik trouwfoto’s zie van zo een heerlijk gestylde trouwdag waarbij alles op elkaar is afgestemd tot in de detail! En hoe leuk is het om dit allemaal voor te breiden en dan op de dag zelf te zien, als een droom die uitkomt natuurlijk.

Wel jammer dat als je hier maanden mee bezig bent geweest je eigenlijk alleen nog de trouwfoto’s en eventueel een trouwvideo overhoudt. Zorg er dus voor dat jouw trouwfotograaf deze details van de aankleding allemaal goed vastlegt. Over het algemeen gebeurt dit ook, maar het kan nooit kwaad om dit nog even goed af te stemmen.

Het trouwalbum

Van je trouwfoto’s laat je natuurlijk een trouwalbum maken, want dat is de perfecte manier om je trouwfoto’s te bewaren zodat je hier nog jaren van kan nagenieten. Een trouwalbum moet jullie dag zodanig weerspiegelen dat je je even waant in al die momenten op jullie trouwdag, vooral aangezien dit zo ongeveer de enige tastbare herinnering is aan jullie trouwdag. Des te belangrijker dus om al die details die jullie trouwdag zo uniek en eigen maakt ook goed op te nemen in het trouwalbum. Op de trouwdag zelf zijn dat immers de items die voor die allesbepalende sfeer zorgen. Maar niet op elke trouwfoto zijn deze details die de sfeer maken zichtbaar. Hoe mooi zou het zijn om die sfeer toch in je hele trouwalbum terug te kunnen laten komen.

De omslag

Het begint natuurlijk bij de omslag. Hier zijn vele opties voor om deze echt bij de aankleding van jullie trouwdag te laten passen. Ga bijvoorbeeld voor leer in een stoere kleur voor een bruiloft in een moderne stijl of kies voor linnen in een pastelkleur bij een romantische stijl. Als je een kleurenthema op je trouwdag hebt gebruikt is het mooi om die terug te laten komen in de omslag. Ook het lettertype wat gebruikt is op de trouwkaart, het menu, de bedankkaartjes, etc. kun je op de omslag laten terugkomen.

 

De pagina’s

Dan de binnenkant. Vaak worden trouwalbums heel klassiek opgemaakt met de foto’s netjes geplaatst op een witte achtergrond. Het overzicht van jullie trouwdag staat erin, maar de sfeer mist toch enigszins.

De achtergrond

Door het gebruik van subtiele achtergronden die dezelfde details bevatten als de aankleding van jullie trouwdag creëer je al gelijk meer sfeer. Ik zelf werk vaak met twee tot drie verschillende achtergronden die ik op verschillende, maar niet alle, pagina’s toepas en dus een paar keer terugkomen. Zo blijft het trouwalbum een rustige en eenduidige uitstraling behouden.

Stijlelementen

Details maken de sfeer. En dus ook kleine details zoals specifieke stijlelementen die je in het trouwalbum kunt laten terugkomen. Denk aan lijnen, kaders, hoekelementen en subtiele figuren. Een romantische trouwdag waarbij kant een onderdeel is van de aankleding kun je met een klein stijlelement heel mooi laten terugkomen in het trouwalbum, waarbij je gelijk die romantische sfeer versterkt op de pagina. En bij een klassieke trouwdag in een kasteel horen weer klassieke stijlelementen die deze sfeer ondersteunen.

Kleur

Kleur is een hele belangrijke sfeermaker. Misschien hebben jullie wel een specifieke kleur of kleurencombinatie die terugkomt in de aankleding van jullie trouwdag. Deze kun je ook weer doortrekken in het trouwalbum zelf door de stijlelementen en achtergronden die specifieke kleur of kleurencombinatie te geven.

Zelf gebruik ik ook qua stijlelementen een beperkt aantal die evenals de achtergronden op verschillende, maar niet alle, pagina’s terugkomen.

Tekst

En dan heb je ook nog tekst. Misschien hebben jullie op de trouwkaart wel een specifieke quote gebruikt of is er een gedicht op de trouwdag voorgedragen. Deze en andere korte teksten die een moment kenmerken, kun je ook opnemen in je trouwalbum. En dan het liefst in dat lettertype van jullie trouwkaart of minstens een die past bij de stijl van jullie trouwdag.

Had jij ooit gedacht dat de aankleding van je trouwdag tot in zulke details weerspiegelt kan worden in het trouwalbum?

Het geeft jullie trouwalbum net dat extra’s wat het echt persoonlijk en daarom uniek maakt. Belangrijk is natuurlijk om het niet te overdrijven. Ik zorg er zelf altijd voor dat alles wat ik toevoeg aan achtergronden, stijlelementen en tekst altijd ondersteunend is aan de foto’s. Dat deze allemaal de sfeer van jullie trouwdag weerspiegelen, waardoor jullie echt even deze droomdag kunnen herbeleven.

Meer weten over de trouwalbums die ik lever, kijk dan even hier en vraag gelijk de trouwalbum brochure op!