Over mij

Hoi, ik ben Vanita!

Mijn passie is creatief bezig zijn in de breedste zin, van grafische vormgeving tot gedichten en van taarten bakken tot kleding naaien. En ik heb een grote liefde voor foto’s. Geprinte foto’s zijn voor mij belangrijk, vooral in de huidige maatschappij waarin steeds meer gedigitaliseerd wordt en het echte contact tussen mensen steeds meer verwaterd. Geprinte foto’s maken een herinnering tastbaar en zijn meer waardevol, ze brengen emoties los, verhogen het zelfbeeld van kinderen en brengen vreugde bij het delen met anderen. De impact die foto’s en met name geprinte foto’s hebben op de relatie met anderen is zo krachtig en waardevol.

 

#doemeermetjefotos

Ik wil anderen het makkelijker maken en motiveren om meer te doen met hun foto’s!

Foto’s van belangrijke momenten zoals de trouwdag en het eerste jaar van een kind zijn een belangrijk onderdeel van iemand zijn levensverhaal en vormen een belangrijke nalatenschap. Dit zijn ontzettend waardevolle momenten die veel vreugde brengen en ook graag gedeeld worden.

I love weddings!

Ik houd van details en unieke items. Zo heb ik voor mijn eigen bruiloft dan ook zelf, onder andere, het gastenboek en de ringenstandaard ontworpen.

Ik kan ontzettend genieten van de aankleding van een bruiloft en heb zelf vaker voor familie een deel van de aankleding van een bruiloft en andere feestelijke gelegenheden verzorgd.

De focus op het ontwerpen van trouwalbums was dus een makkelijke keuze! Iedereen heeft zijn eigen stijl en ik geloof dat als je de stijl van een bruiloft verwerkt in het trouwalbum je deze belangrijke dag echt kunt herbeleven. Iedere bruiloft is anders, dus waarom zou je trouwalbum dan hetzelfde als die van ieder ander moeten zijn.

Ervaring als moeder en ontwerper

Als kersverse moeder kwam ik erachter dat het maken van een babyalbum van je kind(eren) een grote uitdaging is, vooral in de tijd waarin we nu leven waarbij het maken van foto’s een dagelijkse activiteit is geworden. Door de vele foto’s weet je gewoon niet meer waar je moet beginnen, maar je wilt zo graag een mooi persoonlijk aandenken voor je kind hebben. Dit moet op een makkelijke en tijdbesparende manier kunnen, dacht ik. Tijd dus om mijn kennis en ervaring in het ontwerpen van fotoalbums hiervoor in te zetten en zo is het idee voor de online workshop Vertel Jouw Baby’s Verhaal ontstaan.

Mijn missie is het geluk dat het delen van afgedrukte foto’s met dierbaren brengt te verspreiden, zodat er echte connecties met elkaar worden gemaakt en er een tastbare nalatenschap ontstaat.

Energie en dromen

Ik ben goed in het vertalen van wat ik zie, hoor en voel in creatieve ontwerpen die specifiek zijn afgestemd op mijn klanten en daardoor uniek zijn. Het brengen van overzicht in dingen en opruimen zijn typische kwaliteiten van mij. Ik werk graag met mensen, ik wil hun verhalen horen en hun helpen emotionele waarde te creëren door middel van fotoalbums. Van het inspireren en motiveren van anderen krijg ik energie!

Ik ben in 2005 getrouwd met mijn man Presan en in 2012 werd ik een tweelingmoeder van mijn dochter Simran en zoon Aditya. Creatief bezig zijn heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Toch heb ik met mijn studie Bedrijfskunde gekozen voor een veilig en bekend pad. Maar na een aantal jaren als Organisatieadviseur te hebben gewerkt, begon het creatieve in mij toch te kriebelen.

Ik ben een dromer en dus volgde ik mijn hart en combineerde mijn liefde voor foto’s met mijn creativiteit in Sapna-albums. Ik vind het belangrijk om iets te doen waar ik blij van wordt, waar ik mijn creativiteit volop in kwijt kan en ik anderen kan helpen. Een spannende keuze, maar meer waard dan ik ooit had kunnen bedenken.

Wist je dat Sapna “Droom” betekent in het hindi, ik ontwerp dus droom-albums

Belangrijke weetjes over mij

Hobby's

Fotograferen, bakken & lezen

Allerbelangrijkst

Tijd doorbrengen met mijn gezin

Onmisbaar

Mijn ochtendroutine van yoga & meditatie

Favoriete drankje

Thee en zo nu en dan een zoete witte wijn

Mijn guilty pleasure

Chocolade en taart & cakejes

Ik ben niet zo van

De koetjes en kalfjes gesprekken, maar ga liever echte verbindingen met anderen aan

Mijn levensmotto is

 

Don’t live by the rules, be free, be you and live by your heart