Een trouwalbum is een tastbare herinnering van de mooiste dag van jullie leven. De trouwfoto’s staan op een chronologische wijze in het trouwalbum en vertellen zo het verhaal van jullie droomdag. Dit is natuurlijk ontzettend mooi en onvergetelijk. Want zo een dag waarvoor je alles uit de kast hebt gehaald om het zo bijzonder mogelijk en eigen te maken, ja dat is een ‘once in a lifetime thing’. Het trouwalbum zou dat ook moeten uitstralen, zodat wanneer een ieder die het bekijkt denkt: “Wauw, wat ongelofelijk mooi!”

En hoe creëer je nu dat wauw-effect in zo een trouwalbum? Ik geef je vijf details die ervoor kunnen zorgen dat jullie trouwalbum dat wauw-effect heeft en een uniek stukje geschiedenis wordt. Een ding kan ik je zeggen, personaliseren is de sleutel. Een trouwalbum hoort helemaal te passen bij jullie als koppel en bij hoe jullie trouwdag er uit zag tot in elk detail.

 

1) Een gepersonaliseerde omslag

Natuurlijk, de omslag is wat je als eerste ziet en de eerste indruk zet de toon. Het is dus belangrijk dat de omslag helemaal past bij jullie trouwdag. Was jullie trouwdag heel klassiek en strak aangekleed, dan zie je dit het liefst ook terug in de omslag met bijvoorbeeld een mooie licht lederen omslag met jullie namen erop in een strak lettertype. Zijn jullie in een landelijke stijl getrouwd, dan is een omslag in natuurtinten en materialen juist weer mooi, zoals jute, eco linnen of zelfs hout.

Maar het kan ook heel gaaf zijn om een omslag te kiezen die juist past bij jullie als koppel, misschien zijn jullie wel een heel avontuurlijk koppel die wel van een uitdaging houd. Kies dan een lekker sprekende en uitdagende kleur bijvoorbeeld.

Het mooie is dat er tegenwoordig eindeloos veel mogelijkheden zijn om de omslag van een trouwalbum te personaliseren in termen van materiaal, kleur, bedrukking van tekst en stijl (met of zonder foto/naden/sierranden, etc). Voor ieder wat wils en passend dus.

 

2) Een bijzonder schutblad

Maar ook in het trouwalbum kun je echt je eigen stempel drukken. Zo kun je een bijzonder schutblad kiezen. Kies een speciale kleur, bijvoorbeeld een die goed past bij de omslag maar net een tint lichter of donkerder is of als je een bepaalde kleurencombinatie op jullie trouwdag hebt dan kun je die in de omslag en het schutblad laten terugkomen.

Je kunt ook tekst of je eigen trouwlogo erop laten drukken. Dit is bijvoorbeeld mooi als je op de omslag van wege het gekozen materiaal of stijl geen tekst hebt, dan kun je alsnog jullie namen en de trouwdatum op het schutblad laten plaatsen.

Het is zelfs mogelijk een geheel eigen ontwerp op het schutblad te laten drukken, zoals (een afbeelding uit) jullie trouwkaart, een favoriet schilderij/tekening of een foto van een item wat jullie dierbaar is. Dit is toch echt fantastisch!

Wat ook heel mooi is de toevoeging van een ‘frosted see through’ blad aan het begin van je trouwalbum. Dit is een wit transparante bladzijde waarop je ook tekst, een logo of een ander ontwerp kunt laten printen.

Ook voor het schutblad van je trouwalbum zijn de keuzes dus eindeloos om er echt iets eigen en unieks van te maken.

3) Het opnemen van speciale tekst

En als we dan verder gaan bladeren in het trouwalbum, dan is het ook leuk om in plaats van alleen maar foto’s er ook speciale teksten in te verwerken. Zo is het bijvoorbeeld leuk als jullie zelf jullie geloften hebben geschreven om deze in het trouwalbum op te nemen. Of om een quote die jullie op de trouwkaart hebben staan of die jullie beide heel mooi vinden erin te verwerken. Is er bij de ceremonie een mooi gedicht voorgedragen? Hoe gaaf is het dan om deze ook in het trouwalbum terug te kunnen lezen. Je kunt zo een tekst heel mooi combineren met de foto’s of juist de foto’s meer laten spreken met een mooie tekst. En natuurlijk is de opmaak van de tekst helemaal in stijl met de stijl van jullie trouwdag.

 

4) Een unieke opmaak

Hoe mooi is het dat als je door je trouwalbum bladert je je echt weer even in dat moment voelt. Dit echt herbeleven van je trouwdag kan versterkt worden door te werken met subtiele stijlelementen die qua look en feel overeenkomen met de stijl van jullie trouwdag. Stijlelementen zijn achtergronden, kaders, lijnen, vlakken en clip-arts.

Ik gebruik deze altijd in de albums die ik ontwerp, omdat je hiermee echt dat unieke persoonlijke tintje kan meegeven. Het verhaal wat je verteld wordt hierdoor levendiger waardoor je dat moment echt even herbeleeft als toen. Stijlelementen kunnen ook helpen om bepaalde foto’s net iets meer uit te lichten of foto’s met elkaar te verbinden.

5) Een unieke indeling

Oké, dit is een wat meer uitdagend idee, echt even ‘out of the box’. Maar wat als je nu voor een hele specifieke indeling kiest, zoals een boek indeling. Dan start je elk nieuw moment met een soort ‘hoofdstuk voorblad’. Dit kan met alleen tekst zijn of in een combinatie van tekst en een foto.

Of start elk hoofdstuk met onderin een tijdsbalk die elke keer weer meer gevuld wordt met bijvoorbeeld het tijdstip en een icoon wat het moment symboliseert.

Durf en wees gewoon lekker creatief!

Oké, dit laatste idee is misschien niet voor iedereen. Maar wat ik je wil laten zien is dat er gewoon heel veel mogelijk is om je trouwalbum echt eigen en uniek te maken. Als je maar weet hoe. En laat het nu net zo zijn dat ik precies weet wat er allemaal mogelijk is en dit ook voor jullie kan uitvoeren. 😉

Misschien hebben jullie zelf wel hele leuke ideeën of vragen over de mogelijkheid van een idee, schroom dan niet om even contact op te nemen.

Ben jij na het lezen van dit blog benieuwd naar de mogelijkheden voor jullie trouwalbum? Vraag dan de trouwalbum brochure op.

Of kom gerust een keer langs om voorbeelden te bekijken. Bel of mail mij of maak direct een afspraak in mijn agenda.

Always here to inspire you!

 

Lieve groet,
Vanita